Zoeken

Nieuws

26 juni 2020

Tijdelijke uitbreiding voetgangersgebied centrum

Voetgangersgebied-binnenstad-groter-2020-06

Vanaf zaterdag 27 juni breidt de gemeente Utrecht stapsgewijs het voetgangersgebied in het centrum uit. Hiermee kunnen bezoekers en bewoners eenvoudiger afstand van elkaar houden en zodoende verantwoord blijven winkelen en wandelen in het centrum. De uitbreiding duurt vooralsnog tot 1 september 2020. In het najaar wordt bepaald of uitbreiding na november nodig blijft.  

De uitbreiding begint in de volgende gebieden: Neude oostzijde, Schoutenstraat, Annastraat, Korte Minrebroederstraat zuidzijde, Oudkerkhof, Servetstraat, Zadelstraat en Oudegracht tussen Hamburgerbrug en Smeebrug. In deze gebieden gaan dezelfde verkeersregels en venstertijden gelden als in het bestaande voetgangersgebied aan de westzijde van de Oudegracht.

Fietsen is in het uitgebreide voetgangersgebied zeven dagen per week niet toegestaan tussen 10.00 uur en 18.00 uur. Om het parkeren van meer fietsen aan de randen van het uitgebreide voetgangersgebied mogelijk te maken, komen er extra pop-up fietsparkeerplaatsen op onder meer het Domplein, de kop van de Neude, de Mariaplaats, Janskerkhof en Vredenburg.

In de eerste periode worden de nieuwe regels door de verkeersbegeleiders zoveel mogelijk in overleg met bewoners en ondernemers uitgevoerd. Er worden geen boetes uitgeschreven. Net zoals in het bestaande voetgangersgebied blijft het nieuwe gebied bereikbaar voor nood- en hulpdiensten en de inzameling van afval.

 

Overige berichten

19 juni 2020

Op vakantie in Utrecht

Lekker op vakantie in de stad Utrecht? Dan is dit luxe arrangement iets voor jou.

19 juni 2020

Steeds meer winkels open tijdens koopavond

De eerste koopavonden in het centrum zijn, sinds ze weer werden ingevoerd, goed bezocht. Onder meer Grit Optiek, De Bijenkorf, Decathlon, Thom Broekman en De Rode Winkel openden de afgelopen weken weer hun deuren tijdens de koopavond.

18 juni 2020

‘Amsterdam en Utrecht door winkelaanbod populairst voor stedentrip’

Amsterdam en Utrecht zijn bij het hele gezin het populairst voor een stedentrip. Dat komt vooral door het winkelaanbod, blijkt uit het Steden & Streken Merkenonderzoek van Hendrik Beerda Brand Consultancy.

02 juni 2020

Utrecht is jarig!

Utrecht bestaat vandaag 898 jaar. Over precies twee jaar is het 900 jaar geleden dat Utrecht haar stadsrechten kreeg. In 2022 wordt dit gevierd van 2 juni (Stadsdag) tot 11 november (Sint Maarten), met een programma voor, door, met en van Utrecht.…

02 juni 2020

De Wijze Kater weer open

De Wijze Kater aan de Mariaplaats gaat weer open. De zaak krijgt echter wel een nieuwe insteek. Zo wordt het een plek waar veel verschillende ondernemers hun spullen te koop aan kunnen bieden.

26 mei 2020

Spoorwegmuseum vanaf 1 juni weer open

Het Spoorwegmuseum gaat volgende week, op Tweede Pinksterdag, weer open. Het museum is ingericht op de 1,5 meter samenleving en werkt met vooraf vastgestelde aankomsttijden. Online reserveren is dan ook verplicht. Dit kan vanaf nu via de website.

26 mei 2020

Restaurant Huize Molenaar tijdelijk open voor publiek

Het restaurant in Huize Molenaar op de Korte Nieuwstraat opent vanaf 1 juni tijdelijk haar deuren voor het publiek. Sinds 1892 is Huize Molenaar een besloten, beetje mysterieus restaurant dat normaal gesproken alleen geopend is voor gezelschappen.…

08 mei 2020

Spring presenteert ‘Spring on screen’

Ook SPRING Performing Arts Festival in mei is helaas afgelast. De organisatie zit echter niet stil. De voorstellingen kunnen niet gespeeld worden, maar de kunstenaars van SPRING 2020 worden wel gepresenteerd in een online programma waarin je een…