Bereikbaarheid en parkeren

Utrecht is de gezelligste, mooiste én best bereikbare winkelstad van Nederland. Zowel met het openbaar vervoer, auto of fiets. Om de weg naar het centrum nog eenvoudiger te vinden, kijk je op GoedopWeg.nl. Deze website is een initiatief van gemeente Utrecht, provincie Utrecht en Rijkswaterstaat en biedt routeplanners voor auto, openbaar vervoer en fiets.

De Reiswijzer

Op GoedopWeg.nl vind je ook uitgebreide informatie over werkzaamheden en mogelijke verkeershinder. Zo weet je precies waar je aan toe bent. Reis je vaak in de regio? Dan kun je je ook aanmelden voor de Reiswijzer. Daarmee krijg je via e-mail persoonlijke informatie over werkzaamheden op jouw route. Op GoedopWeg.nl vind je ook het laatste nieuws op het gebied van bereikbaarheid en een overzicht van opvallende projecten in de regio Utrecht.

Parkeren

Gemakkelijk en voordelig parkeren in Utrecht? Met app Slim Utrecht In vind je de kortste weg naar één van de locaties van P+R Utrecht. Je kunt hier voordelig parkeren en vervolgens makkelijk met bus of tram heen en weer naar het centrum reizen. Lees hier verder.

Parkeren in Utrecht hoeft trouwens helemaal niet duur te zijn. Met de gratis ParkU-app kun je gebruik maken van premium parkeerplaatsen in de stad. Het zoeken naar een parkeerplaats behoort hierdoor tot het verleden, doordat eenvoudig een parkeerplaats kan worden gereserveerd. In 80 procent van de gevallen tegen een voordeliger tarief!

Ook Parkbee biedt een goedkopere en handige manier van parkeren. Je bespaart zowel tijd als geld door te parkeren in de goedkoopste parkeergarages van Utrecht. ParkBee parkeergarages zijn tot wel 50 procent goedkoper dan het straattarief en vaak vele malen goedkoper dan commerciële parkeergarages. Je kunt bij veel ParkBee parkeergarages ook je parkeerplek reserveren. Meer info en vrije plekken vind je hier: https://parkbee.com/nl/parkeergarages?l=Utrecht&date=2019/05/14+12:00

Fiets

Utrecht centrum is goed te bereiken met de fiets. Er zijn veel openbare fietsenstallingen waar je fiets schoon en droog staat. Bij deze fietsenstallingen zijn de mogelijkheden en service zeer uitgebreid. Ook worden er in het centrum op de verschillende pleinen regelmatig pop-up fietsenstallingen gerealiseerd. Voor meer informatie over stallen en bereikbaarheid per fiets op https://www.utrecht.nl/wonen-en-leven/verkeer/fiets/fiets-stallen/

Daarnaast heeft Utrecht als eerste stad ter wereld een p-route voor fietsers. Via digitale borden op straat word je doorgestuurd naar vrije ruimte in fietsenstallingen. Deze informatie vind je ook erug via de nieuwe app ‘P-route fiets’. Zo check je thuis al of je favoriete stalling nog plek heeft. De appU is te downloaden via:

de store van Android
de App Store
de Windows Store

Openbaar vervoer

Utrecht Centraal is het trein knooppunt in Nederland. Vanuit alle hoeken van het land kun je makkelijk met de trein naar Utrecht komen. En dan stap je ook nog midden in het centrum van Utrecht uit. Naast het treinstation ligt ook nog het busstation. Wil je met het openbaar vervoer naar Utrecht komen, plan dan je reis via NS.nl of OV9292.