Nieuws

30 maart 2018

Tweetakt van start

Vrijdag 30 maart gaat Festival Tweetakt feestelijk van start, met om 19.00 uur de officiële openingsact op de Neude. En dit eerste weekend is extra leuk, want het is ook nog eens Goede Vrijdag en Pasen. Gelukkig is er genoeg te zien en te doen dit extra lange festivalweekend!

Dansliefhebbers kunnen hun hart ophalen bij de absurde dansvoorstelling Synchroon (12+), het futuristische Learning from the Future (12+), het interactieve feestje PARTY (6+) en licht! (3+), een speelse voorstelling voor de allerkleinsten. Ook voor liefhebbers van theater staat er van alles op het programma, zoals de hilarische voorstelling ALLEEN(12+), waarin zeven jonge acteurs van de HKU Acteursopleiding onder leiding van regisseur Liesbeth Gitter tegelijk dezelfde solo spelen.

Als je de afgelopen dagen langs de Neude bent gefietst, is je misschien al opgevallen dat de Podiumkas een stuk hoger is dit jaar. Dat is omdat deze imposante installatie vanBERLIN erin moet passen! Op de eerste dagen van het festival kun je hier plaatsnemen voor twee projecten van het Antwerpse gezelschap: Perhaps all the dragons (16+) en een versie voor jonger publiek, Remember the dragons… (11+). Dertig verhalen op dertig schermen, voor dertig toeschouwers.

Naast al dit leuks is er een gevarieerd muziekprogramma: van hiphopacts, indie en broeierige jazzrock tot een familieconcert van fluitspeler Sinan Arat en Alper Kekeç. Op zondag en maandag is het groene Fort Ruigenhoek van 11.00 tot 18.00 uur geopend, met spannende beeldende kunst, een dansvoorstelling en nog veel meer.

Overige berichten

10 augustus 2018

Bier en Pizza Beach Party bij Copacabajes

Bier & Pizza: een lekkere combi. Op zaterdag 11 augustus kan je ijskoude biertjes en huisgemaakte pizza's uit de steenovens krijgen op Copacabajes.

27 juli 2018

De Parade is weer in Utrecht

Op vrijdag 27 juli is de Parade weer neergestreken in het Moreelsepark in Utrecht. Op het rondreizende theaterfestival staan jaarlijks ruim 60 theater-, dans- , mime- en muziekvoorstellingen op de planken, merendeel speciaal voor de Parade gemaakt.…

06 juli 2018

EK Beachvolleybal 2018 op de Neude

Van 16 – 22 juli 2018 vindt het EK Beachvolleybal plaats in Nederland. Zes dagen daarvan kan in hartje Utrecht worden genoten van de Europese top. Speciaal voor het EK komt midden op de Neude een beachstadion te staan.

20 april 2018

Nieuwe fietsenstalling Knoop open

Fietsenstalling Knoop  is open. De fietsenstalling heeft met drie verdiepingen plek voor zo’n 3000 fietsen. De ingang van de nieuwe fietsenstalling ligt aan de voet van de Moreelsebrug aan de Jaarbeurskant.

20 april 2018

Niemand in de Stad openingsfilm Nederlands Film Festival 2018

Het Nederlands Film Festival opent de 38e editie met het speelfilmdebuut van Michiel van Erp. Niemand in de Stad, naar de gelijknamige roman van Philip Huff, beleeft op donderdag 27 september zijn feestelijke première in de Stadsschouwburg…

30 maart 2018

Bockbierfestivals naar Domplein

Op 25, 26 en 27 mei keert het Lentebock Festival weer terug, terwijl de herfst op 19, 20 en 21 oktober weer wordt gevierd met het Bockbierfestival. Vanaf nu is de festivallocatie het Domplein in het hartje van de stad. Uiteraard kun je weer…

30 maart 2018

De Streekmarkt op het Domplein Tweede Paasdag

Een lekker uitje voor het vroege voorjaar. De zomertijd is begonnen en het weer wordt langzaam lekkerder…. En wat staat er dan in Utrecht? Een heel plein vol leuks en lekkers om ter plekke van te genieten.

02 februari 2018

Stationstraverse wordt gesloopt

De stationstraverse, oftewel de ‘patatstraat’, wordt gesloopt. De traverse maakt plaats voor het tweede deel van het Stationsplein en voor de grootste fietsenstalling ter wereld eronder. Vanaf 14 februari 15.00uur wandel je…

26 januari 2018

Hästens opent nieuwe winkel in hartje Utrecht

De nieuwe Hästens Store Utrecht heeft recentelijk haar deuren geopend. Hästens heeft zich hiervoor in het rijksmonument aan de Oudkerkhof 27 in Utrecht gevestigd. Het luxe Zweedse beddenmerk blijft in Nederland groeien aan populariteit,…