Nieuws

31 augustus 2018

Stationsgebied: afsluiting Noordertunnel

De Noordertunnel krijgt eind dit jaar een nieuwe ingang aan de kant van het Smakkelaarsveld. De ingang komt in het nieuwe Noordgebouw. De huidige ingang van de Noordertunnel wordt afgebroken en de tunnel wordt een stukje ingekort. Op maandag 27 augustus om 10.00 uur sluit de huidige ingang van de tunnel aan het Smakkelaarsveld.

De tunnel is ongeveer 3 maanden alleen toegankelijk vanaf de kant van de Van Sijpesteijnkade, vanuit de Stationspleinstalling, en vanaf de sporen. Tijdens de verbouwing kunnen mensen die vanuit het centrum komen en naar de trein moeten, het snelst via het Stationsplein. Eind dit jaar heeft de tunnel weer aan twee kanten van het spoor een in- en uitgang.

Werkzaamheden
De werkzaamheden vinden plaats in twee fases:
1) Sloop deel tunnel onder het bouwterrein van het Noordgebouw -> aanleg kabels en leidingen -> definitieve inrichting fiets- en voetpad richting het Stationsplein en de fietsenstalling;
2) Sloop deel tunnel onder huidige fiets- en voetpad richting het Stationsplein en de stalling -> kabels en leidingen op diepte leggen-> bouwrijp maken plint (onderste deel gebouw) Hoog Catharijne.
Medio 2019 zijn deze werkzaamheden afgerond.

Praktische informatie
De werkzaamheden worden door diverse partijen uitgevoerd. De werktijden zijn van maandag tot en met vrijdag van 07.00- 19.00 uur. Met name de sloopwerkzaamheden kunnen geluidshinder veroorzaken. Tijdens de werkzaamheden wordt een tweewekelijkse ‘sloopupdate’ per mail aan de bewoners van Gildeveste en Radboudveste verspreid (via de VVE-voorzitters). De ingang van appartementencomplex Gildeveste verandert niet.

Als u vragen of klachten over de sloopwerkzaamheden heeft, kunt u contact opnemen met de hoofduitvoerder van aannemer Vlasman, dhr. A. Groeneveld, 06-22796118 (tijdens werktijden).

Overige berichten

09 november 2018

Sint Maartenparade 2018 in teken ‘Bruggenbouwers’

Zaterdag 10 november trekt de Sint Maarten Parade weer door de straten en in de week daarna is er van alles te doen in de stad. De Sint Maarten Parade is een schitterend feest van lichtjes, klein en groot. Een optocht door de binnenstad van Utrecht…

09 november 2018

Héron krijgt Bib Gourmand van Michelin

Restaurant Héron heeft een Michelinster voor betaalbare restaurants ontvangen, de Bib Gourmand. Naast het restaurtant uit de Schalkwijkstraat, viel ook dit jaar weer (voor de vierde keer) restaurant ElVi uit Utrecht Oost in de prijzen.

12 oktober 2018

SPRING in Autumn: Internationale Topvoorstellingen in Utrecht

De tweede editie van festival SPRING in Autumn, een nauwe samenwerking tussen Stadsschouwburg Utrecht en SPRING, vindt plaats van 1-3 november 2018 in Stadsschouwburg Utrecht. Op het programma staan zes voorstellingen van hedendaagse…

12 oktober 2018

Climate planet op het Jaarbeursplein

De internationale rondreizende voorstelling Climate Planet komt voor het eerst naar Nederland. Van zaterdag 6 oktober tot 4 november staat een 24-meter hoge wereldbol op het nieuwe Jaarbeursplein. In de wereldbol bevind zich een kleinere wereldbol…

28 september 2018

Film kijken op station tijdens NFF

Tijdens het Nederlands Film Festival (NFF) kan op station Utrecht Centraal worden genoten van een aantal korte films. Van 12.00 – 21.00 uur kunnen reizigers dagelijks plaatsnemen in de Pop-up Bioscoop op de eerste verdieping.

10 augustus 2018

Bier en Pizza Beach Party bij Copacabajes

Bier & Pizza: een lekkere combi. Op zaterdag 11 augustus kan je ijskoude biertjes en huisgemaakte pizza's uit de steenovens krijgen op Copacabajes.

27 juli 2018

De Parade is weer in Utrecht

Op vrijdag 27 juli is de Parade weer neergestreken in het Moreelsepark in Utrecht. Op het rondreizende theaterfestival staan jaarlijks ruim 60 theater-, dans- , mime- en muziekvoorstellingen op de planken, merendeel speciaal voor de Parade gemaakt.…

06 juli 2018

EK Beachvolleybal 2018 op de Neude

Van 16 – 22 juli 2018 vindt het EK Beachvolleybal plaats in Nederland. Zes dagen daarvan kan in hartje Utrecht worden genoten van de Europese top. Speciaal voor het EK komt midden op de Neude een beachstadion te staan.

20 april 2018

Nieuwe fietsenstalling Knoop open

Fietsenstalling Knoop  is open. De fietsenstalling heeft met drie verdiepingen plek voor zo’n 3000 fietsen. De ingang van de nieuwe fietsenstalling ligt aan de voet van de Moreelsebrug aan de Jaarbeurskant.