Nieuws

31 augustus 2018

Stationsgebied: afsluiting Noordertunnel

De Noordertunnel krijgt eind dit jaar een nieuwe ingang aan de kant van het Smakkelaarsveld. De ingang komt in het nieuwe Noordgebouw. De huidige ingang van de Noordertunnel wordt afgebroken en de tunnel wordt een stukje ingekort. Op maandag 27 augustus om 10.00 uur sluit de huidige ingang van de tunnel aan het Smakkelaarsveld.

De tunnel is ongeveer 3 maanden alleen toegankelijk vanaf de kant van de Van Sijpesteijnkade, vanuit de Stationspleinstalling, en vanaf de sporen. Tijdens de verbouwing kunnen mensen die vanuit het centrum komen en naar de trein moeten, het snelst via het Stationsplein. Eind dit jaar heeft de tunnel weer aan twee kanten van het spoor een in- en uitgang.

Werkzaamheden
De werkzaamheden vinden plaats in twee fases:
1) Sloop deel tunnel onder het bouwterrein van het Noordgebouw -> aanleg kabels en leidingen -> definitieve inrichting fiets- en voetpad richting het Stationsplein en de fietsenstalling;
2) Sloop deel tunnel onder huidige fiets- en voetpad richting het Stationsplein en de stalling -> kabels en leidingen op diepte leggen-> bouwrijp maken plint (onderste deel gebouw) Hoog Catharijne.
Medio 2019 zijn deze werkzaamheden afgerond.

Praktische informatie
De werkzaamheden worden door diverse partijen uitgevoerd. De werktijden zijn van maandag tot en met vrijdag van 07.00- 19.00 uur. Met name de sloopwerkzaamheden kunnen geluidshinder veroorzaken. Tijdens de werkzaamheden wordt een tweewekelijkse ‘sloopupdate’ per mail aan de bewoners van Gildeveste en Radboudveste verspreid (via de VVE-voorzitters). De ingang van appartementencomplex Gildeveste verandert niet.

Als u vragen of klachten over de sloopwerkzaamheden heeft, kunt u contact opnemen met de hoofduitvoerder van aannemer Vlasman, dhr. A. Groeneveld, 06-22796118 (tijdens werktijden).

Overige berichten

10 augustus 2018

Bier en Pizza Beach Party bij Copacabajes

Bier & Pizza: een lekkere combi. Op zaterdag 11 augustus kan je ijskoude biertjes en huisgemaakte pizza's uit de steenovens krijgen op Copacabajes.

27 juli 2018

De Parade is weer in Utrecht

Op vrijdag 27 juli is de Parade weer neergestreken in het Moreelsepark in Utrecht. Op het rondreizende theaterfestival staan jaarlijks ruim 60 theater-, dans- , mime- en muziekvoorstellingen op de planken, merendeel speciaal voor de Parade gemaakt.…

06 juli 2018

EK Beachvolleybal 2018 op de Neude

Van 16 – 22 juli 2018 vindt het EK Beachvolleybal plaats in Nederland. Zes dagen daarvan kan in hartje Utrecht worden genoten van de Europese top. Speciaal voor het EK komt midden op de Neude een beachstadion te staan.

20 april 2018

Nieuwe fietsenstalling Knoop open

Fietsenstalling Knoop  is open. De fietsenstalling heeft met drie verdiepingen plek voor zo’n 3000 fietsen. De ingang van de nieuwe fietsenstalling ligt aan de voet van de Moreelsebrug aan de Jaarbeurskant.

20 april 2018

Niemand in de Stad openingsfilm Nederlands Film Festival 2018

Het Nederlands Film Festival opent de 38e editie met het speelfilmdebuut van Michiel van Erp. Niemand in de Stad, naar de gelijknamige roman van Philip Huff, beleeft op donderdag 27 september zijn feestelijke première in de Stadsschouwburg…

30 maart 2018

Tweetakt van start

Vrijdag 30 maart gaat Festival Tweetakt feestelijk van start, met om 19.00 uur de officiële openingsact op de Neude. En dit eerste weekend is extra leuk, want het is ook nog eens Goede Vrijdag en Pasen. Gelukkig is er genoeg te zien en te doen…

30 maart 2018

Bockbierfestivals naar Domplein

Op 25, 26 en 27 mei keert het Lentebock Festival weer terug, terwijl de herfst op 19, 20 en 21 oktober weer wordt gevierd met het Bockbierfestival. Vanaf nu is de festivallocatie het Domplein in het hartje van de stad. Uiteraard kun je weer…

30 maart 2018

De Streekmarkt op het Domplein Tweede Paasdag

Een lekker uitje voor het vroege voorjaar. De zomertijd is begonnen en het weer wordt langzaam lekkerder…. En wat staat er dan in Utrecht? Een heel plein vol leuks en lekkers om ter plekke van te genieten.

02 februari 2018

Stationstraverse wordt gesloopt

De stationstraverse, oftewel de ‘patatstraat’, wordt gesloopt. De traverse maakt plaats voor het tweede deel van het Stationsplein en voor de grootste fietsenstalling ter wereld eronder. Vanaf 14 februari 15.00uur wandel je…