Nieuws

01 september 2017

Een stukje Finland in het Stadhuiskwartier

Pentik biedt een volledig assortiment woondecoratie: keramiek servies, glaswerk, maar ook meubels, lantaarns, lampen, sierkussens en handgemaakte kaarsen. Wat Pentik definieert is een gezelligere en zachtere vorm van de eenvoudige Scandinavische stijl.

“Wij bieden niet alleen producten, maar ook inspiratie en ideeën voor ons klanten. Ook zijn wij cadeauspecialisten en helpen graag aan bruiloft- of zakelijke geschenken, maar verkopen ook keramiek voor bedrijven als hotels, cafés en restaurants en kunnen alle soort keramiek ontwerpen op basis van de behoefte van klanten.”

Waar komt Pentik vandaan?

“Het familiebedrijf, opgericht in 1971 door keramiek-kunstenares Anu Pentik (75), heeft een eigen keramiekfabriek in Posio, in het Fins Lapland. Het is de meest noordelijke keramiekfabriek van de wereld. Al het keramiek en de handgemaakte kaarsen in ons winkel komen uit deze fabriek. Alle designs op het textiel zijn van Pentik’s eigen designteam, dat vier keer per jaar, voor elke seizoen, een nieuwe collectie ontwerpt.”

Wat voegt het concept toe aan het Stadhuiskwartier?

“Wij brengen vanuit het hoge noorden van Finland een frisse wind naar het Stadhuiskwartier; een ‘gezellige’ Scandinavische stijl. De geluiden van een Fins bos, de kleuren en de designs, gecombineerd met smaken, dragen bij aan de beleving van de Finse natuur.”

Waarom moeten we naar Pentik?

“Ik hoop dat bezoekers genieten van hun tijd in de winkel en de sfeer van het noorden van Finland ervaren. Behalve producten willen wij dat de klanten ideeën en inspiratie opdoen in onze winkel. Of het nu gaat om het stylen van een woonkamer of het feestelijk aankleden van een eettafel voor Pasen of Kerst. Wat wij uiteindelijk willen meegeven is dat warme gevoel van gezelligheid uit Finland.”

Wat zijn jullie plannen voor de toekomst?

“In Finland zijn al meer dan tachtig Pentik winkels gevestigd. Ook in Zweden, Tsjechië en Rusland zijn winkels van het Finse merk te vinden. Nederland, en dus het Stadhuiskwartier in Utrecht hoort nu ook in dit rijtje! We hopen binnen vijf jaar uit te breiden met twee tot drie winkels in Nederland. Ook zal later deze jaar de Nederlandse Pentik-webshop online gaan.”

Overige berichten

02 februari 2018

Stationstraverse wordt gesloopt

De stationstraverse, oftewel de ‘patatstraat’, wordt gesloopt. De traverse maakt plaats voor het tweede deel van het Stationsplein en voor de grootste fietsenstalling ter wereld eronder. Vanaf 14 februari 15.00uur wandel je…

26 januari 2018

Hästens opent nieuwe winkel in hartje Utrecht

De nieuwe Hästens Store Utrecht heeft recentelijk haar deuren geopend. Hästens heeft zich hiervoor in het rijksmonument aan de Oudkerkhof 27 in Utrecht gevestigd. Het luxe Zweedse beddenmerk blijft in Nederland groeien aan populariteit,…

10 november 2017

Zaterdag 11 november Le Bazarre op de Neude

De laatste van het jaar, maar stiekem ook de allerleukste! Zaterdag 11 november mag dan misschien fris en winters zijn, maar niets is zo gezellig als een knusse Le Bazarre met een kampvuurtje en gluhwein op Utrechts' bekendste plein... de Neude!…

06 oktober 2017

It's all about Christmas opent winkel

Op 5 oktober is de pop-up winkel van It's all about christmas geopend in het oude winkelpand van C&A. Verspreid over twee verdiepingen vind je hier over een paar weken zo’n 3000 verschillende kerstartikelen. De winkel blijft ongeveer 3…

06 oktober 2017

De Sint Maarten Parade geeft Utrecht licht

De Sint Maarten Parade trekt dit jaar voor de zevende keer door de binnenstad van Utrecht en wel op zaterdag 4 november. De optocht is een feest van licht waar iedereen welkom is.

22 september 2017

Winkels Hoog Catharijne en binnenstad langer open

Alle winkels in Hoog Catharijne zijn vanaf 1 november op maandag tot en met zaterdag van 10:00 tot 20:00 uur open. Op zondag zullen de winkels open zijn tot 18.00 uur. Volgens Jan Hagenouw, voorzitter van de belangenvereniging Hoog Catharijne en…

16 juni 2017

Eerste Utrecht Canal Pride

Op 17 juni kleurt Utrecht roze als de eerste Utrecht Canal Pride door de grachten van de stad trekt! Meer dan 25 boten van organisaties uit de LHBT+ gemeenschap varen tussen 13:00 – 17:00 uur over de Oudegracht!

09 juni 2017

Firma Pickels start zoektocht naar beste burger

Hamburgerrestaurant Firma Pickles schakelt de hulp van heel Nederland in bij de zoektocht naar een nieuwe burger op de menukaart. Het van oorsprong Utrechtse bedrijf roept hamburgerfanaten op om hun creativiteit en kookkunsten erop los te laten om…

12 mei 2017

Nieuwe winkel en ontwerpstudio in Utrecht

Het Jansveld te Utrecht is een winkel rijker. In een zijstraat van de Voorstraat is ‘The Domestic Botanist’ geopend, een combinatie van ontwerpstudio en winkel. Hier staat het verhaal achter ontwerpers en producten centraal.